keskiviikko 15. joulukuuta 2010

15. luukku

Tällä kertaa Tintti esittelee meille sytykeruusujen valmistuksen.

Tarvikkeet:
 • kynttilämassaa, vanhoja kynttilän jämiä....
 • kynttiläväriä
 • sulatusastian
 • kananmunakennoja

Tähän käy kaikki kennot, mutta itse pidän enemmän näistä isoista levyistä joista tulee miestäni kauniimman muotoisia kukkia.


Revi koko kenno palasiksi. Tästä isosta levystä tulee noin 17 ruusua. Jätä kokonaisia kuppeja ruusun pohjiksi ja loput itse revin suikaleiksi.

Aloita tekemään ruusua. Itse kasasin sitä pienelle rullalle/tuutille jonka sitten työnsin kuppiin. Osat ei saa liikkua kupissa vaan ruusun pitää olla "jämäkkä". Jos osat liikkuvat ruusussa, laita pieniä paloja täyttämään kuppia.


Sulata massa/väriaine vesihauteessa.


Varovasti kasta ruusut massaan ja valuta ylimääräinen massa pois. Laita jähmettymään sanomalehden päälle. Ruusuja kannattaa kastaa kaksi kertaa.


Ja sitten vaan pesän keskelle eikä muuta tarvita. Sytyttää myös vähän märätkin puut.

* * * * * 
Muistathan vielä nuo lapsuuden joulut,
isän salaperäisyyden, äidin kiireiset touhut.

Kaikki ne tuoksut ja maut,
aattoaamun kuusen haut.

Kai tuo kaikki meissä vieläkin elää
ja jouluna muistot henkiin herää.

9 yötä jouluun!

4 kommenttia:

 1. Olen jo nyt keräilyt tyhjiä maitopurkkeja, lasipurkkeja ja wc-paperirullia. Ja nyt sitten tarttee alkaa keräämään munakennoja. Tämä on mahtava idea.

  VastaaPoista
 2. Näitä on jossain vaiheessa ihan PAKKO kokeilla:) Mutta massasta vielä jos sais jonkun selventävän sanan,voiko käyttää esim.sulatettuja kynttilän jämiä? Vai onko se kynttilöiden valmistukseen käytettävää rouhetta? Kysyy epätietoinen:)

  VastaaPoista
 3. Voi hyvän tähden,jospa joskus malttais lukea koko jutun,eikä katsella vaan kuvia!!!! Siis ei mitään.Kiitos ohjeesta!!!!

  VastaaPoista
 4. Näitä olis ihan pakko päästä kokeilemaan. Kananmunakennoja löytyis vino pino, mutta kynttilöitä pitäis poltella, että sais niitä jämiä sulatella. Ja just eilenaamulla vein vanhan paistokasarin roskiin, tuohonhan sitä olis voinut käyttää....

  VastaaPoista